BabyDorm Pillow

43 customer review(s) Write your review
SimoNatal BabyDorm®

New

SimoNatal’s BabyDorm pillow has been specially designed to protect the baby's head against deformations of the skull while sleeping on their back as recommended by doctors.

More details

In stock

 • I up to 6 kg (baby weight)
 • II from 6 kg (baby weight)
 • III from 8 kg (baby weight)

34,67 €

This pillow allows the head to preserve its natural round and prevents flattening (flat head). The back of the head is positioned in a hollow so as to prevent any pressure from the mattress. In addition, BabyDorm keeps the baby on his back while sleeping, minimizing the risk of sudden infant death syndrome.
 
It is during the first year that the head of the infant grows the most. If during this period, the head is always placed on the same side, the pressure on the very soft skull can result in flatness. Natural and balanced growth of the skull is thus impeded.
 
By using the BabyDorm pillow, the infant's head rests in a small hollow on a membrane without sinking into the pillow. The pillow holds the head evenly away from the mattress. This design neutralizes the pressure of the hard mattress on the relatively heavy head, and prevents any flattening of the sides or the back. The head is evenly formed around the skull, and small distortions disappear.
The manufacturer Simonatal advises not to use the BabyDorm pillow for babies sleeping on their stomachs (prone position).
 
Features of the BabyDorm pillow
 
• Recommended by physiotherapists / osteopaths, midwives and pediatricians in Germany
• Used with the treatment of the KISS/KIDD syndrome of in infants (misalignment of the cervical vertebrae)
• Promotes the recommended back sleeping position
• Breathable material, regulates the temperature, ideal for allergy sufferers 
• Material is 100% cotton, certified according to Oeko-Tex standard 100
• Inside padding made of polyester beads (hollow fiber)
• Dimensions: 30 x 26 x 8 cm (size II)
• Washable at 60 ° C
 
The BabyDorm pillow is available in two sizes, depending on the weight of the baby:
 
• BabyDorm I for babies weighing up to 6 kg
• BabyDorm II for babies weighing more than 6 kg
 
Possibility of adding extra filler if necessary for the two sizes (when the back of the head grows and starts resting on the mattress). 
 
Attention: the BabyDorm pillow comes without a pillow case. Please do not forget to order a BabyDorm pillow case.
Rating 
03.04.2018

Super

Ons zoontje had door een vervelende start een spier in zijn nek verrekt. Hierdoor kon hij niet goed draaien met zijn hoofd. Gevolg een plat hoofdje aan een kant. De kinderarts gaf aan dat er snel wat moest gebeuren, anders zou hij op den duur een helmpje moeten dragen. Na een zoektocht op internet dit kussen gevonden. Eerst wat sceptisch vanwege de verschillende adviezen. Echter wilde mijn zoontje niet in een zijlig kussen en licht draaien, speelgoed andere kant hielp allemaal niet voldoende. Na 2 weken met dit kussentje zagen we al verschil! 3 maand later was de vervorming helemaal weg! Super blij mee.. Er kan niks gebeuren met het kussentje en je baby kan gewoon draaien. Alle kosten voor de fysio en therapie zijn ons door dit kussen bespaart gebleven. Dikke aanrader dus!

  Rating 
  30.03.2018

  Blij mee

  Sinds het gebruik van dit kussen is de afplatting iets afgenomen. Wij zijn er dus blij mee. Er wordt gezegd dat er mogelijk wiegendood kan optreden bij gebruik maar ik zie niet in hoe. Onze baby is wel eens van het kussen afgerold maar ik zou niet weten hoe ze kan stikken als ze zich niet zomaar om kan draaien. Wel rolt ze makkelijker van het kussen af sinds de sloop gewassen is dus ik denk dat deze gekrompen is.

   Rating 
   28.03.2018

   Babydorm kussen

   Een fantastisch kussentje. Ons zoontje kreeg een plat achterhoofd door voorkeurshouding. Wilde niet in het zijligkussen. Dit kussentje besteld en overal gebruikt in de box in de wagen en zelfs in bed. Na 1 week zagen we al verschil. Het voordeel was dat hij gewoon kon liggen zoals hij dat wou. Zonder in een houding gedwongen te worden waarin hij niet kon slapen. Kortom een tevreden mannetje met een mooi rond bolletje

    Rating 
    28.03.2018

    aanrader!

    Baby voorkeurskant naar links. Door het gebruik van dit kussen is dit aanzienlijk vermindert. Heb nooit een onveilig gevoel gehad met dit kussentje. Heb het inmiddels al 4 maanden in gebruik en ben er zeer tevreden over. Tevens heeft de fysio ook bevestigd om dit kussen te blijven gebruiken.

     Rating 
     28.03.2018

     Super!!

     Ik was eerst niet zo huiverig om het kussentje te kopen. Je leest en hoort overal dat je voorzichtig moet zijn met spullen in het ledikantje. Uiteindelijk toch de stap genomen het kussen aan tr schaffen. Mijn zoontje had een behoorlijk plat hoofd. Binnen een week zagen we al verschil. En een maand na aanschaf was zogoed als zijn hoofdje bijgetrokken!! Ik wil niks anders meer. Momenteel draait mijn zoontje zelfstandig waardoor ik het kussen niet meer gebruik! Maar voor zijn toekomstige broertje/zusje zal ik dit zeker weer gaan gebruiken. Ookal heeft hij/zij dan nog geen plat hoofd.

     Ik ben er super tevreden mee!

      Rating 
      13.11.2017

      Fijn kussen met goed resultaat!

      Onze dochter had na de geboorte al vrij snel een plat achterhoofd. Ik heb met 6 maanden het heft in eigen handen genomen en het babydormkussen besteld. Na een kleine week zagen we al resultaat. We zijn nu 3 maanden verder en haar hoofdje is zo goed als rond. Ik heb nooit een onveilig gevoel gehad bij het kussentje omdat ze er heel makkelijk vanaf rolt en altijd adem krijgt als ze er met haar gezichtje op ligt. Het kussen is een makkelijke en fijne manier om het hoofdje te corrigeren.

       Rating 
       12.11.2017

       Dat ook Help

       Mijn baby begon met de behandeling, fysiotherapie na 5 maanden, de specialist raadde aan om op de dag dat de baby deze positie op zijn kop had en slapend te slapen op de platte kant te voorkomen, maar mijn baby kon niet langer dan een paar minuten aan de kant blijven tegenovergestelde omdat het het hoofd bewoog en terugkeerde naar de platte kant. Probeer alles zoals; leg een handdoek onder de matras, leg hem ondersteboven of opzij, maar accepteer niet zo te slapen. Besloten om het kussen te kopen, hoewel me niet uit angst voor verstikking tot gevolg hebben aanbevolen de therapeut, maar heeft me geholpen het kussen gebruiken, mijn baby vond het niet leuk helemaal in het begin, huilde en zet ze aan hem toen hij in diepe slaap was dus een uur sliep op het kussen en toen hij zich realiseerde wat verplaatst en trok zich terug. Ik heb erop aangedrongen dat ik met het kussen slaap en als het goed heeft gewerkt, moet ik nog steeds meer verbeteren. Als ik het aanraad, houdt mijn baby er niet van om het kussen de hele nacht te gebruiken, maar ik denk dat hij begrijpt dat ik het doe om zijn kleine hoofdje te verbeteren ... Ik spreek met hem met liefde die hem het kussen onderwijst en waarheidsgetrouw dat ook hielp.

       • 1 out of 1 people found this review useful.
       Rating 
       12.11.2017

       Helpt echt!

       Wij stonden nogal sceptisch tegenover dit kussen maar aangezien ons dochtertje van 1 maand nogal een afgeplat hoofdje had gekregen van altijd op haar rug te slapen hebben we dit toch aangekocht. Dit is een heel goede beslissing geweest! Na 1 maand zag je al echt merkbaar verschil, de afplatting was al veel minder en nog een maand later was dit verdwenen. Wij zijn dan ook enorm tevreden over dit kussen en zouden het iedereen aanraden! Uiteraard dient het kussen op een platte matras te liggen met niets eronder. Het kussen is redelijk zwaar en een babytje van 2 maand kan dit niet optillen.

       • 1 out of 1 people found this review useful.
       Rating 
       12.11.2017

       Zeer effectief kussen

       Wij zijn erg tevreden met het BabyDorm kussen en in het bijzonder de resultaten. De ronding van het hoofdje van onze zoon is in korte tijd sterk verbeterd.

       • 1 out of 1 people found this review useful.
       Rating 
       28.07.2017

       Top!!!

       Onze dochter was 6 maanden toen wij babydorm ll hebben aangeschaft. Ze had een symetrisch afgeplat achterhoofdje . Ze is nu 10 maanden en slaapt er nog mee. De kussen heeft geholpen op het hoofdje te corrigeren. Zeker een aanrader!!!!

       • 1 out of 1 people found this review useful.
       Rating 
       08.07.2017

       Geruststellende gedachte

       Vanwege een plat achterhoofd hebben wij goede hulp gehad van een kinderfysio. Het advies was om hem zo mij mogelijk op zijn achterhoofd te laten liggen. Buikligging was voor onze zoon lastig en vervelend. In de tussentijd spookte het steeds door mijn hoofd dat hij vooral niet op zijn achterhoofd moest liggen.. het kussentje heeft mij de rust gegeven als zoonlief vanuit rugligging wilde ontdekken, dat ook makkelijker en met minder gevolgen kon. Zelf was ik er huiverig voor dit te proberen, maar ik zou het nu iedereen aanraden die met z'n handen in het haar zit. We hebben het in de box/kinderwagen/bed gebruikt.

       • 1 out of 1 people found this review useful.
       Rating 
       07.07.2017

       BabyDorm Kussen

       Ook al is dit volgens het consultatiebureau niet helemaal veilig, het is wel de beste hulp tegen het platte achterhoofdje van onze zoon. Heel blij mee, en vind het zelf echt niet onveilig.

       • 1 out of 1 people found this review useful.
       Rating 
       06.07.2017

       Super

       Voor onze zoon zijn wij op aanraden van het consultatiebureau bij een kinderfysiotherapeut geweest. Zij raadde ons dit kussentje aan.
       Al snel zagen we dat het hoofdje van onze zoon veel minder plat werd.
       Wij gebruiken het kussen voor elk moment dat hij op zijn rug ligt, dus in bed maar ook in de kinderwagen en box.
       Ik zou het iedereen aanraden en zou willen dat we dit advies ook voor onze dochter hadden gehad. Zij is inmiddels al 3 maar vooral als haar haar nat is, zie ik nog steeds een afplatting.

       • 1 out of 1 people found this review useful.
       Rating 
       06.07.2017

       Babydorm kussen

       Op aanraden van omgeving gekocht. Ik dacht baad het niet dan schaad het niet.
       Er ging een wereld voor mij open.
       Ik zag binnen 1 week weldegelijk verschil. Ik had zelf meer rust. Tijdens de wandeling in de kinderwagen hoefde ik niet steeds op te letten om zijn hoofdje te draaien ivm de afplatting want we hadden de babydorm kussen erin gelegt. Ik ging meer genieten van mijn kleine man en was niet meer heel de dag bezig met zijn "afplatting". Nu 1,5 maand later zie je er bijna niets meer van.
       Voor ons is het een wonderkussentje!

        Rating 
        06.07.2017

        Babydorm kussen

        Echt een aanrader.. ik zag binnen een week al verschil. Echt super blij dat ik de kussen heb gekocht voor mijn zoon! Hij heeft nu mooie ronde hoofd dankzij deze kussen!!!

        • 1 out of 1 people found this review useful.
        Rating 
        28.05.2017

        ik stond echt versteld!

        ik kocht het babydorm kussen met het idee "baat het niet, dan schaadt het niet"... ik had de geweldige reviews gelezen, maar was toch nog erg kritisch. Na 3 weken zie ik echt een flinke verbetering in de afplatting van mijn zoontjes hoofd. Hij is nu 15 weken oud en zijn hoofd is al een stuk boller. Ik ben erg blij! Ik raad dit product aan. Niet twijfelen. Het werkt echt!

        • 1 out of 1 people found this review useful.
        Rating 
        14.04.2017

        BabyDorm kussen

        Wij gebruiken dit kussen sinds onze dochter 2 maanden oud is, en haar hoofdje was na een paar weken zichtbaar minder plat aan de achterkant. Ze slaapt er ook 's nachts op (en slaapt de hele nacht door).

        • 1 out of 1 people found this review useful.
        Rating 
        23.03.2017

        Erg blij!!

        Na het lezen van vele postieve reacties , kussen met 8 weken aangeschaft en erg tevreden. Mijn zoontje slaapt voornamelijk op zijn rug, ook in de ochtend. De kussen zelf durf ik niet in de nacht te gebruiken, tot heden ook alleen overdag gebruikt en zeer tevreden met het resultaat. Binnen een maand is zijn afgeplatte hoofdje grotendeels hersteld. Ga er van uit dat het over een maand niet meer te merken is.

        • 1 out of 1 people found this review useful.
        Rating 
        19.03.2017

        Snelle levering en betrouwbare shop en product

        Snelle levering

        • 0 out of 1 people found this review useful.
        Rating 
        14.03.2017

        Geeft snel resultaat!

        We zijn blij dat we dit kussentje in Nederland hebben kunnen aanschaffen! Onze zoon ontwikkelde in de eerste weken afplatting. Naast oefeningen van de fysio en dit kussentje zag de fysiotherapeut dat na 4 weken er al behoorlijke vooruitgang was. Ze zei: 'het is fors afgenomen, ga zo door!' Ik weet zeker dat het kussen daar veel aan heeft kunnen doen en ik kan hem zeker aanbevelen! Inmiddels zijn we 2 maand verder en onze zoon slaapt er nog steeds mee. Het is veilig!
        De fysiotherapeut wilde zelfs graag een kopie meenemen van het foldertje dat we erbij kregen, om zo andere ouders eventueel te kunnen verwijzen naar dit artikel.
        Twijfel je? Niet doen, ik weet zeker dat je er baat bij hebt.

        • 1 out of 1 people found this review useful.
        Rating 
        14.03.2017

        Erg tevreden

        Wij zijn heel tevreden over het kussentje. Ons dochtertje heeft een redelijk afgeplat hoofd en we zijn het kussentje gaan gebruiken met ongeveer 4,5 maand. Daarvoor hadden we een zijligkussen, maar daar wurmde ze zich steeds uit en lag dan alsnog op haar achterhoofd. We begonnen met grootte I, omdat ons dochtertje nog geen 6 kilo was. Daarna moesten we al snel overstappen op grootte II. Achteraf had ik denk ik meteen grootte II gekocht, gezien de prijs en de verzendkosten. Ze ligt heerlijk rustig op het kussentje en kan ook op haar zij liggen. Wij zijn totaal niet bang voor verstikking o.i.d. Het kussentje is daar veel te licht en stevig voor. Het hoofdje van ons dochtertje begint er veel mooier uit te zien. Had dit kussentje veel eerder willen ontdekken.

        • 2 out of 2 people found this review useful.
        Rating 
        11.03.2017

        Handig kussentje

        Wij hebben dit kussen besteld omdat onze zoon een afplatting heeft. Wij gebruiken dit kussen tijdens het spelen in de box of in de kinderwagen. Niet in bed, puur omdat ze dat zelf niet aandurven.

        Dit kussen is een goede aankoop geweest. Onze zoon is nu boven de 6 kilo dus misschien gaan we maat 2 bestellen.

        • 2 out of 2 people found this review useful.
        Rating 
        11.03.2017

        Babydorm kussen

        Ik kreeg op het cb te horen dat mijn zoontje van 10 weken een afgeplat hoofdje kreeg. Ik wilde dit echter niet en las op een mama groe0 op facebook ovee dit. Heb het meteen besteld en zijn hoofdje gaat al weer ronder worden van achter. Hij slaap er heerlijk op ooo gewoon in zijn bedje snachts. Ze kennen zich niet verstikken erin. Ik vind het een super ding. Zijn voor keuringshouding is veel minder geworden!! Super raad het iedereen aan.

        • 1 out of 1 people found this review useful.
        Rating 
        21.12.2016

        Kussen

        Pas na vijf maanden kwam ik bij dit product terecht en heb hem toen meteen besteld. Ons zoontje had namelijk ook een steeds platter wordend achterhoofdje door het vele slapen. Tijdens het slapen onmogelijk om zijn hoofdje te draaien want hij lag het liefst omhoog te kijken en sliep dus ook zo. Na een dag zagen wij al dat het onderaan al weer ronder werd. Omdat hij in de nacht zo lekker doorsliep er wel voor gekozen om de uren dat wij zelf sliepen en geen toezicht hadden op hem het kussen te verwijderen uit bed. Misschien daardoor niet het meeste eruit kunnen halen maar dat voelde voor ons prettiger. Wel fijn product verder

        • 1 out of 1 people found this review useful.
        Rating 
        16.12.2016

        Aanrader

        Bij ons tweede kindje, hebben wij dit kussentje preventief gebruikt aangezien onze eerste zoon een behoorlijk plat hoofde had. Aan te raden om ervoor te zorgen dat dat er genoeg ruimte is voor het kussentje in het bed zodat het niet gaat schuiven. Resultaat is dat onze zoon een prachtig mooi rond hoofdje heeft!

        • 1 out of 1 people found this review useful.
        Rating 
        15.12.2016

        Super kussen

        Tijdje geleden dit kussen besteld op aanraden van de fysio.. mijn zoontje zat in de ernstige categorie (meting van zn hoofdje) van afplatting. Na een paar dagen zag ik al resultaat ik zag z'n hoofdje weer wat ronder worden, na anderhalf week dit kussen gebruikt te hebben zat hij inmiddels al in de milde categorie. Zo blij dat we dit kussen hebben aangeschaft ten eerste omdat de afplatting snel zichtbaar minder werd en ten tweede z'n voorkeurshouding werd minder.

        • 2 out of 2 people found this review useful.
        Rating 
        15.12.2016

        Werkt super, al na paar dagen resultaat!

        Waarom afraden als een product gewoon super goed werkt?!
        Bij onze dochter ontstond door serieuze voorkeurshouding al vrij snel na de geboorte een afplatting aan de linkerkant. Na enkele dagen op het Babydorm kussen zagen wij echt al resultaat, zo fijn! Inmiddels heeft ze weer een prachtig rond bolletje en we hoeven het opvolgkussen vanaf 6 maanden niet eens te gaan gebruiken. *ze heeft ook osteopatie en fysiotherapie gehad, waardoor de voorkeurshouding wat minder werd, maar het grootste deel van de dag ligt een baby toch op het hoofdje te slapen, en het gaf ons een gerust gevoel dat het niet verder zou afplatten.

        • 1 out of 1 people found this review useful.
        Rating 
        14.12.2016

        Heel blij mee!

        Snelle levering en heel snel resultaat! Na enkele weken fysio weinig vooruitgang in de afplatting. op aanraden van de fysio Babydorm aangeschaft en na enkele dagen zag ik al vooruitgang. Superblij met de aanschaf van dit kussen!

        • 1 out of 1 people found this review useful.
        Rating 
        06.07.2016

        Oma van YOTI

        Zeer doeltreffend voor de vorm van het hoofdje !!! Onze kleindochter haar hoofdje is mooi gevormd dank zij het kussentje !!!

        • 1 out of 1 people found this review useful.
        Rating 
        06.07.2016

        Ondanks de tegenstrijdige artikelen online zijn wij ontzettend b

        Online wordt veel geschreven dat een kussen wordt afgeraden, omdat er het risico is op stikken wanneer het kindje draait. Zelfs op de sites van allerlei medisch specialistische sites wordt het gebruik van een kussen zoals deze afgeraden. Osteopaten raden het echter allemaal aan. Zo ook de onze en gelukkig hebben wij naar hem geluisterd. Onze dochter moest even wennen aan het kussen, maar we zagen na een week direct resultaat. Haar achterhoofd was ronder geworden. Daarnaast was haar voorkeurszijde minder dominant geworden, hetgeen resulteerde in een beter houding van haar nekje. Een nacht was ze met haar gezicht in het kussentje gedraaid, maar dat heeft haar alleen maar wakker gemaakt. Ze kon gewoon veilig door ademen.

        Wij zijn zeer tevreden met het kussen en blij dat we alle commentaren online niet hebben gevolgd en geluisterd hebben naar onze osteopaat. Gewoon doen dus als je niet wil dat je kindje een platte kop heeft.

        • 1 out of 1 people found this review useful.
        Rating 
        16.05.2016

        Kussen

        Heel goed kussen! Ligt er op in zijn park, hij draait niet meer zo op zij langs 1 kant.

        • 1 out of 1 people found this review useful.
        Rating 
        14.05.2016

        Babydorm kussen

        Ik ben super tevreden. Foto in park toen ik ermee begonnen ben en nu zo een maandje later... . Ik ben dolgelukkig dat ik het gekocht heb. Ik was een beetje bang voor verstikking maar dochtertje blijft er mooi op liggen. Indien ze zichzelf toch verlegd, verlegd ze het kussentje zelf doordat het niet veel weegt.

         Rating 
         12.05.2016

         Helemaal blij mee...werkt goed!

         Ons zoontje had bij 8 wkn al een heel plat achterhoofd ineens...dus wij hebben toen een kinder fysio via de HA ingeschakeld op aanraden van 't consultatieburo ...zij kwam met deze kussen als tip en had daar ook goede verhalen over gehoord ...en wij hadden ook andere berichten van cjz gelezen die het afraden...maar wil alles proberen...beter dan helmpje....en nu ruim 4 wkn in gebruik en z'n hoofdje is al helemaal niet zo plat meer...de fysio zei zelfs dat ze denkt dat er weer lichtelijk een bolling zou kunnen komen...echt opgelucht zijn we...hij slaapt er op...en dat gaat supergoed!...heel blij mee!

         • 1 out of 1 people found this review useful.
         Rating 
         12.05.2016

         Babydorm kussen

         Ik ben zeer tevreden over dit kussentje... Ik heb bij gebruik m'n zoon z'n koppie ronder zien worden.. Ben er dan ook superblij mee na maat 1 nu ook maat 2 aangeschaft .. Hij slaapt er heerlijk op!!

         • 1 out of 1 people found this review useful.
         Rating 
         12.05.2016

         Erg tevreden over baby dorm kussen

         Ik heb toen mijn zoontje 7 weken was een baby dorm kussen aangeschaft. Inmiddels is hij ruim 4 maanden en hij ligt er nog steeds op. Het heeft -in combinatie met de fysiotherapie, die overigens in elke basisverzekering zit en volledig wordt vergoed- erg geholpen aan het terugvormen van zijn hoofdje! Ik zou het kussen dan ook zeker aanraden. Het kan zeker in de eerste maanden geen kwaad voor de baby en heeft erg veel geholpen! Een tevreden klant!

         • 1 out of 1 people found this review useful.
         Rating 
         02.05.2016

         Super

         Na alle adviezen zelf op zoek gegaan en dit kussen besteld. Zijn hoofdje is helemaal bijgetrokken en dat echt alleen door dit kussen. Ik was ook wat huiverig maar dit was nergens voor nodig.

         • 1 out of 1 people found this review useful.
         Rating 
         09.10.2015

         Babydorm kussen

         Mooi product. Ik had er 1 te leen gekregen, maar die was niet goed meer volgens de osteophaat, smiddags voor 17 uur besteld en de volgende dag al in huis! Perfect!

         • 1 out of 1 people found this review useful.
         Rating 
         20.04.2015

         BabyDorm Kussen

         platte hoofd van mijn dochter is helemaal weg gegaan! super kussen!

         • 1 out of 1 people found this review useful.
         Rating 
         03.04.2015

         Babydorm kussen:

         snelle levering en baby ligt heerlijk

         • 1 out of 1 people found this review useful.
         Rating 
         02.04.2015

         Baby dorm

         Fijn kussen tegen afplatten hoofdje.

         • 1 out of 1 people found this review useful.
         Rating 
         02.04.2015

         De Oplossing!

         Ik heb een babydorm kussen besteld en zag na een aantal dagen al verandering. Tot die tijd had ik van alles geprobeerd maar dit is de oplossing geweest al die tijd. Mijn baby slaapt er heerlijk mee en het is ook tegelijk tegen de afplatting de beste oplossing!

         • 1 out of 1 people found this review useful.
         Rating 
         02.04.2015

         Super kussen

         baby slaapt fijner en langer wat een rust

         • 1 out of 1 people found this review useful.
         Rating 
         02.04.2015

         babydorm kussen

         goed product en hier te verkrijgen. goede service en snelle levering

         • 0 out of 1 people found this review useful.

         Write your review

         Write a review

         BabyDorm Pillow

         BabyDorm Pillow

         SimoNatal’s BabyDorm pillow has been specially designed to protect the baby's head against deformations of the skull while sleeping on their back as recommended by doctors.